savage for the cabbage

Se facea ca asteptam pe centru si in loc sa ma infund cu nasu in telefon am ales sa fac pe camera de supraveghere si sa scanez trecatorii.

Populatia obisnuita trecea pe langa mine. 3 grase, 2 pitziponci, 2 grase, 5 efeminizati, 4 grase, o tanti, un nene, un nene gras, turisti, copii de gradinita (asta e alta poveste) , pulitia comunitara (pe astia puteam sa-i bag la grasi linistit), niste cupluri, niste mamici, o milf, 4 maidanezi, un batranel.

Dintre toti, batranelul mi-a atras atentia. Inalt, drept ca trestia, imbracat frumos cu pantofii lustruiti si o palarie belea pe cap ( fedora?!). Mergea cu mersul ala de om care stie ce vrea si incotro se indreapta, omul avea un scop clar definit in ziua aia, nu avea de gand sa stea la cozi sau sa isi dea coate in autobuz. E mersul cu care eu ma indrept catre berarie, sprinten si sanatos. Dupa 2 ecuatii i-am calculat traiectoria, batranelul mergea catre chioscul de ziare. “Get outta my way, I’m gonna get me some news, chump”zicea palaria lui.

Eram ud, ma si gandeam “pfoai, sa vezi ca a auzit si el la stiri de valurile gravitationale si acu o sa intrebe de vreo revista de specialitate pe care sa o devoreze in fata unui pahar de coniac in timp ce pufaie o pipa”. Fii atent!presa scrisa nu a murit. Antena3 e aici, etc etc.

Filmul meu atinge cote maxime cand printre noi trece o mare duba de aprovizionare care ma face sa pierd contactul vizual vreo 3 secunde. Eram transpirat tot nu mai aveam unghii sa rod pentru ca, na, e nasol sa te descalti pe centru.

Il vad! Are ceva in mana ce citeste cu patos, ca pustii aia americani care primesc scrisorile de acceptare de la Brown University. Ii citesc implinirea pe fata, ziua lui a atins punctul culiminant. Focusez pe ziarul ce il tine intins frumos in  fata lui si deslusesc numele “Click!”.

Mi-am scos telefonul.

 

 

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s