Cum sa nu

Pentru ca nu aterizeaza avioane pe campul de langa orasul unde trebuia sa ajung io in Germania si nu pentru ca nu pleaca nici un low-cost din Sibiu am luat autocaru, care s-a dovedit dupa 10 kilometri de calatorie sa fie de fapt autococalar gratie muzicii manelistice.  Aia 3 copii sub 5 ani care erau la bord au reusit insa cu mult succes sa acopere jumate din spectrul sonor dedicat muzicii proaste si asa am mai scapat de tortura.

Unul din sofer, in ciuda varstei medii soto avea Parkinson sau alta-boala-care-te-face-sa-tremuri-necontrolat, gen gripa pentru ca sa dea dracu daca a reusit in alea opt ore ce reprezentau schimbul lui sa tina dracu piciorul stabil pe acceleratie. Zici ca era un caine ce incerca sa mute o friptura fierbinte, o apasa, o lasa, o brusca, o o o. Astea ca astea da cand a intrat in depasire insa a uitat elementul esential al depasirii, viteza mai mare decat hardughia de o depasesti si decat hardughia care vine de pe sens opus, i-a adus direct titlul de “cel mai capdepenis sofer de pe asfalt”.

La granita cu ungurii, evident, “traditionalii 5 euro de persoana, rugam pe un pasager sa adune banii incepand din spate”. Am inceput sa rad :))) . Ce vreti ba? 5 iepuroi? Pentru ce? “Ca sa nu ne tina ungurii la verificat bagajele 5 ore, ca sambata trecuta”. Aha. Pai, io oricum fac 33 de ore pana la destinatie, deci +5 ore e nimic, alune, deci nu dau nici un nimic.

Vine baiatu cu punga de plastic la mine io fac un gest usor de respingere cu mana dreapta si zambitor zic – Nu, mersi. El debusolat -Nu nu, tre sa pui 5 euro aci, nu-s pentru tine astia din punga. Io serios si clar – Da, stiu. Nu dau.

Cred ca a avut o revelatie, si-a dat seama ca EXISTA si alegerea asta, sa nu faci ca turma. I se vedea in ochi cum intreg universul in care a trait pana atunci s-a prabusit ca grecia si a lasat in urma….nimic. A plecat pasind nesigur, bine asta poate fi din cauza gropilor din asfalt dar mi-o atribui mie pentru ca e blogu meu si voi n-ati fost acolo.

Peste 5 minute eram in ungaria planuind sa mananc un gulas bun de la paprika csarda de aia 5 euro.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

8 thoughts on “Cum sa nu

  1. asa am facut si eu de ras rRomania, in muedia unde am dat banii pe o chestie pe care puteam sa o fur lejereanu.
    Suntem penibili ma 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s