La coada la RMN

Am umblat prin spitale mai mult decat gandacii din cantinele de acolo in urma cu cativa ani. Nu e frumos, nu e o experienta din care ai de invatat ceva sau din care sa ramai cu ganduri frumoase. Motivele sunt multe si intemeiate. Conditii mizerabile, asistente proaste, medici incompetenti si corupti, lipsa de interes. Iar cand pacientul are 78 de ani interesul scade proportional cu varsta. Privirile tuturor ziceau ” ce rost are sa-mi mai pierd timpul?! e prea in varsta” și io aproape le-am rupt gatu de doua ori din cauza asta.  Trecem peste chestia ca io nu mai am absolut nici o speranta ca sistemul se va indrepta și va veni ziua aia cand chiar o sa te intorci sanatos din spital. Nu mai, cand merg la spital imi reduc sansele de supravietuire la 30%.

Vrea sa ma refer la o situatie ciudata. Era nevoie de o imagine cu rezonanta magnetica (RMN) la nivelul capului și pentru ca acu 3 ani exista un singur aparat in Sibiu erai trecut pe o lista un pic mai scurta decat aia pentru transplant de rinichi. Dupa 2 saptamani ne-a venit randul, am fost acolo, facut RMN-ul. Dupa altă saptmana m-am dus dupa rezultate. Am ramas prost cand rezultetele unei imagini cu rezonanta magnetica erau de fapt 3 randuri pe o foaie. Poza, imaginea nu mi-o dati? Nu. aia ramane la noi. :|. WTF?

Stai asa! Un singur doctor face diagnoza pe baza unui test ale carui interpretări tin foarte mult de acuitatea vizuala, experienta si inteligenta? E ca si cum io m-as uita la un nor si as zice ca e un pokemon, fara nici un fel de discutie. Și cu alea 3 randuri a trebuit sa merg la specialist si ala sa-mi zica niste dude ce le puteam gasi pe internet. Cum e posibil asa ceva? Poate alt doctor vedea cu totu altceva in rmn-ul ala, poate era cu totu altceva in rmn-ul ala

Advertisements

4 thoughts on “La coada la RMN

  1. Nu incerc sa te conving ca spitalele din Romania mai au un pas pana la perfectiune, mai ales ca eu vad lucrurile din interior si nu-mi plac, as mai impusca si eu pe cate cineva…Dar oameni minunati mai exista ,poate ai avut tu ghinion si nu i-ai intalnit.Eu am primit o lectie intrun spital urat, chiar jegos din Caracal. Nu cunosteam circuitela si trebuia sa ajung la laborator; o doamna draguta (am aflat ulterior ca e laboranta)m-a indrumat, m-a asteptat sa rezolv formalitatile la fisier, a mers cu mine, m-a intrbat care e problema ca sa stie exact la ce sa se uite in analize si mi-a dat si rezultatele mult mai repede decat era programul de eliberari documente.Am vrut sa-i dau si eu o mica atentie,cum se obisnuieste; m-a refuzat zambind , ca n-am de ce, asta a treaba ei.Pentru amabilitate, am zis eu.Si amabilitatea tot treaba mea e! N-am mai avut comentariu, Doar ca mi-am zis, daca ea poate sa refuze,lucrand in aceleasi conditii ca mine si pe acelasi salariu mizer, atunci pot si eu.Si de atunci nu mai accept nici o ‘atentie”, de la nimeni.Si ma simt mai demna si mai multumita…

  2. Anul trecut, am avut o ciuperca la maini, mi se lua pielea de pe maini. Am mers la spital, m-a verificat doctorul si habar nu avea ce am. Mi-a dat o tona de creme, am cheltuit o gramada de bani si tot nimic. S-a enervat Ovidiu, a intrat pe net si a cautat, mi-a luat el medicamente si in maxim trei zile, mi se vindecau mainile. Am mers degeaba la spital, am dat si 50 de lei pt o consultatie, plus vreo 2 milioane de lei pentru medicamente, degeaba. Mai bine te tratezi acasa, ca pe vremuri. Ne intoarcem la epoca de piatra.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s