Masuri anti-nasparleala, pro-ciumegeala

Tocma de am aflat de pe mirificele saituri de stiri ca Romania o sa mai primeasca un imprumut cu prea multe zerouri pentru creieru meu unicelular.  Htc desire.   caca maca.

Decerebratii astia stiu numa sa ceara imprumuturi? Nu se gandesc si la niste MASURI care aplicate sa aduca bani la buget prin stimularea cererii sau, io stiu, revigorarea economiei?

Cea mai simpla si evidenta vaca de muls e TVA-ul. Nu, rahatule, nu creste taxa. Micsoreaza-o. Un TVA mai mic cu 15% inseamna preturi mai mici cu vro 10%, pentru ca comerciantu e zdreanta, ceea ce inseamna vanzari mai multe, ceea ce inseamna mai multi bani aruncati in piata, ceea ce inseamna MAI MULTI BANI LA STAT. Nu vrei sa ne dai TVA mai mic la toate produsele? Sugi pula! Baga macar la produsele alimentare, ca oricum 60% din salariul romanului se duce pe haleu.

Urmeaza accizele. Da, da, tre sa te incadrezi in niste limite regulate de Uniune, da soto mai e niste loc de jonglare si acolo. O acciza mai mica inseamna ca io o sa-mi cumpar mai multe pachete de tigari si mai mult alcool si mai multa benzina ca sa imi plimb curu din non-stop in non-stop dupa nicotina. Unde ajungem oare? a, da, la MAI MULTI BANI LA STAT.

Si uite, cum din doua regulari alte taxelor care constituie in jur de 24% din pib, ai scos un plus de cateva miliarde.

Ce zloboz e asa greu? Bine, pornind de la premisa ca suntem o tara suverana care nu tre sa pupe in cur alte mari puteri care au nevoie de dobanzile pe banii indopati in noi.

Si care e duda cu Grecia? Unde picioru lu ahile se duc toate miliardele alea vârâte in ei? E vro gaura neagra acolo? Ca daca e, sa se mute dracu CERN-u acolo sa nu se mai chinuie sub elvetia ca lingourile de aur fac rău la șale, asa am auzit io.

Advertisements

One thought on “Masuri anti-nasparleala, pro-ciumegeala

  1. Amigo, ai perfecta dreptate. E nevoie de masuri care sa stimuleze cresterea naturala a banilor din sistem, cum zicea Nash, ca banii sunt un fluid si trebuie sa curga, sau cam asa ceva.

    Ironic, cu cat cheltuim mai mult, cu atat stimulam economia mai puternic. Si inca ceva, e nevoie de investitii masive ale statului in lucrari publice, preferabil infrastructura, DAR FACUTA CORECT!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s