Armonie in fibrilatie

must not sleep…

Ce am zis in titlu e imposibil, e ca si cum ai amesteca sucul a doua lamai si te-ai astepta sa fie dulce. Doua chestii opuse nu se anuleaza una pe celalalta ca sa iasa una pozitiva, aici nu e matematica unde minus cu minus da plus. Nici macar in familiile cu doi parinti urati copiii rezultati nu-s frumosi. Cu cine dracu sa semene aia? Numa bolile sar generatii, lasand pe bunicu de 89 de ani sanatos tun in timp ce nepotii scâncesc pe mese reci de operatie din spitale insalubre si inumane. Inumanul se lipeste cu cotidianul in cele mai ciudate metamorfoze care trec neobservate pe langa noi pana in clipa in care ajungi ori aproape ori in acelasi film cu el. Comanda de “actiune” te trezeste si nu vrei sa fi acolo da pentru ca pana atunci ai fost ignorant iti meriti soarta. Daca Fortuna e darnica scapi si daca esti inteligent o sa faci ceva care sa impiedice un sequel. Tot timpul sequel-urile tind sa suga grav, fac de rusine ideea originala in incercarea de a mai mulge niste bani pulimii. Pulime care spune demagogic “istoria se repeta, invata din ea” dar nu are idee ce tipare hidoase din trecut întrupeaza noile nume atat de urmarite si pupate in cur de ei din mass media. Media care daca si-ar folosi macar un 10% din putere pentru promovarea adevaratelor valori ar actualiza bunul simt in multe suflete. Suflete bolnave de grandomanie si negare, o bucla fara scapare. Gaurile is decupate in cutie, multi scot capu si cred ca aia e realitatea, ca totu e o conspiratie si un teatru pe cand io cre ca noi vrem conspiratia, de dragu senzationalului, de dragul victimizarii. Ne place sa fim mangaiati pe cap, sa fim aia care primesc atentie tot timpu, nu conteaza ca e o zgarietura sau ceva ce ti-a rupt sufletul. E firea noastra, nu e de condamnat, de condamnat e felu in care o facem. Io unu nu suport ideea ca bunica-mea care m-a crescut s-a sinucis si nu cred ca o sa trec de asta vreodata; si mai cred ca de acu doi ani jumate io nu mai sunt eu si nici nu voi mai fi vreodata. Macar m-am plans in coltu meu negru de net, unde Tu alegi daca ma citesti sau nu. Mai e o speranta, ziua de maine.

...must warn others

 

Advertisements

9 thoughts on “Armonie in fibrilatie

  1. Haha pai si pana la urma care e concluzia?
    Apropo, pe noi ne-a invatat la scoala ca in combinatiile genetice, hibrizii ies intotdeauna mai buni. Sau nu intotdeauna, dar asa se tinde. Deci, singura chestie pe care vreau sa o mentionez este ca pot sa iasa copii frumosi din parinti urati.

    • concluzia e ca esti pe cont propriu.
      da, asa stiam si io, daca genele is cat mai diferite rezultatu e mai sanatos/frumos/gustos. da noi vorbim aici de doi urati, de doua esecuri ale combinatiilor genetice.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s