Work & travel

Ca tot e perioada de agitatie cu plecarile de la vara.

Prietene, de fapt e work & work daca vrei sa te intorci cu ceva in plus de cearcane si poze.

Treaba sta in felu urmator, daca esti student si nu vrei sa numeri doze de bere inca o vara in romania, poti sa o faci in america, cu sticle.  Bagi acte la o firma d-asta de intermediere, sau zdrente-care-taxeaza-nesimtit-de-mult-da-fara-de-care-nu-poti, cum imi place mie sa ii numesc si de acolo ai doua variante: ori iei job de la ei ori iti gasesti tu. Tre sa ai job inainte sa mergi la viza.

1. Job de la ei. Predominante sunt joburile in industria hoteliera sau parcuri de distractii cu ore putine, salariu mic, cazare inclusa. O sa zici, bai mai iau un job pe langa ala si o sa fie ok. Nu e, pentru ca de multe ori nu ai voie la un al doilea job sau daca ai voie o sa fi intr-un satuc d-ala in care se verii se casatoresc intre ei, deci pusi pa. Daca nu esti platit cum tre sau angajatoru isi sterge timberlandurile pe mufa ta nu poti sa renunti la job asa usor, e un proces intreg birocratic. In esenta, daca te duci cu job de la ei, o sa fi sclavu lor, legat de maini si de picioare. Deci raspunsul vostru la asemenea oferte sa fie acelasi ca atunci cand cineva va ofera heroina.

2. Job procurat de tine.  Aici e greu da merita maxim. Daca stii pe cineva care a mai fost si iti poate aranja ceva e cel mai usor. Daca nu, vastul www e la indemana ta. Iti alegi un oras, cauti firmele, mcdonalds-urile, hotelurile, supermarket-urile ce salasluiesc acolo si te apuci si dai mailuri si suni si tot asa pana gasesti. Ca sa zici ca ai incercat tre sa dai minim 200 de mailuri, d-alea cu scrisoare de intentie si cv.

NU:

– accepta joburi de la indivizi ce te abordeaza pe chaturi si cacaturi

-plati nimic nimanui

-pune botu la nici o promisiune

-avea incredere in cineva cu care n-ai baut minim o bere si i-ai imprumutat 10 lei pe care i-ai vazut inapoi a doua zi.

Si inca ceva: Daca ajuneti in Ocean City, dati o fuga pana pe strada 94 la Kirby’s Pub. Intrati inauntru si spuneti: Eastern Europe is back in the game! brate de fier! pizda ma-tii! – O sa va faceti cei mai buni prieteni acolo. 🙂

Si inca inca ceva: J1jobs.com e un site de cacat plin de anunturi la care nu raspunde nimeni. Nu va chinuiti cu el.

daca vreti detalii intrebati aci si raspund.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s