Iarna lu deszapezire

Boc si-a aratat priceperea din nou, io zic ca i se potriveste la fix lopata aia.

M-am saturat de atata caz pe zapada asta ce a picat in ultima vreme. Titlurile dramatice si clipurile apocaliptice pe coloane sonore grave sunt singurele chestii de pe sticla si saituri.

Bai prieteni, e cumva vara si nu stiu io? E iarna, e normal sa ninga, si e normal sa fie si frig. Titlul de pe antena3.ro “Romania sub imperiul frigului” e maxim. -20 de grade?! atat? si aia ne-or catalogat deja drept degerati.

Io, fraged cum sunt imi aduc aminte ca erau niste geruri inainte de nu puteam deschide usa de la casa, pentru ca ingheta si erau niste zapezi atat de mari incat nu mai incapea zapada in curte si trebuia sa o caram cu caruta undeva afara. Pai, aia era iarna ba! Si nu facea nimeni pe condamnatul la moarte pentru ca era de asteptat sa fie multa zapada si mult frig, fiind foarte iarna. Corect?

Problema de acu e ca niste baieti nu-s in stare sa curete zapada de pe drum, io zic ca-s in stare da li se rupe lor plugu de drumuri. Pe aci pe la mine se plimba aia cu plugu ridicat la 30 de cm, niveleaza doar zapada, nu o feresc din drum, in schimb dorelul din bena, arunca nisip cu lopata(lu boc probabil) de zor. Toata lumea stie ca daca dai cu nisip peste 30 de cm de zapada rezulta deloc zapada si nu cum zic unii dobitoci ca se fac santuri in zapada aia,batatorita la un moment dat, si e ca si cum ai merge cu masina peste burtile crețe ale zavorancei.

E bine ca suntem obligati sa avem cauciucuri de iarna, altfel drumurile tarii ar fi fost pline de masini blocate in, matreata diavolului, aducatoarea de apocalipsa dar paradoxal extrem de pufoasa si usor de ferit din drum, purtatoarea unui nume ce nu-i reflecta deloc periculozitatea si anume, zapada.  Cunoscuta in cercurile vechi sub apelativul de nea.

Deci, hai sa nu mai ne pisam pe noi atat de mult din cauza frigului si sa tratam zapada cum tre, ca pe o normalitate.

Prostia nu tre tolerata, hotia nici atat.

Advertisements

4 thoughts on “Iarna lu deszapezire

  1. ca-n fiecare an, e zăpada de 30-35 cm şi e dezastru.
    dar în 1985, când o săptămână n-am ieşit din casă cum era? avea zăpada 80-90 cm. şi nu mai comenta nimeni. şi erau şi +15 grade. dar lumea era obişnuită. acu ăştia mici (10-25 ani) dacă dau cu nasul de +10 grade e ger nene e frig, să nu respirăm că ne îngheaţă plămânii… nu se mai fac oamenii ca pe vremuri. în 2002 parcă am prins +28 de grade în bucureşti. eram singur la 8 dimineaţa ăe stadă. şi am asşteptat autobuzul juma de oră. şi n-am mai murit. şi-n timpul ăsta nu a trecut nicio pasăre, nicio maşină (NICIO MAŞINĂ ÎN FIX CENTRU TÂRGULUI, PIAŢA ROMANĂ) şi niciun pietonel.
    totul pustiu…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s