the brazen bull

Din seria sfaturi intr-o coaja de nuca(traducere exacta din engleza) vine episodu de azi.

Daca tu esti o parte dintr-un cartel, care se limiteaza la magazinele dintr-un singur aeroport si ridici preturile cum ridicau comunistii norma de piese pe cap de muncitor-vai-de-mama-lui esti o zdreanta, dar esti departe de mine, inchis intr-un aeroport pe care e foarte posibil sa nu-l vad vreodata.

Dar ,ba*, daca vadul tau comercial e toata tarisoara asta si tu ridici pretul in 10 zile cu 20 de bani (30 la motorina) pe litru io zic ca meriti onoarea de a-ti anunta urmatoarea scumpire dintr-un taur de bronz.

Tu imi scumpesti mie painea, muraturile, haleul in general, socializarea(stau in padure) si orice clipa a vietii mele in care nu-s mort. Asa ca, bai nea statule, lasa suptul de bani din accize si fa ceva constructiv pentru suma aia de care ai nevoie. Iar tu, distribuitorule, ala cu sigla, lasa lacomia deoparte.

Daca ai preturi mai miciosa ai vanzari mai mari, ca o sa-mi permit sa merg si io pana in brasov sa vizitez. Si daca vizitez, o sa platesc niste nopti de cazare, o sa platesc haleul, o sa platesc vigneta lasand bani la baietii de acolo care la randul lor o sa cheltuie niste bani pe niste chestii care sa ma faca sa ma intorc la anu.

Asa-i ca toata lumea castiga?  Mortii ei de treaba. Unde e dezvoltarea durabila?

*omv, mol, petrom, rompetrol, aral

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s