Pregatirea atacului

florile nu cresc singure nici in cel mai frumos vis

Pare simplu cand esti la subsolul unui case de piatra in care temperatura e ca acasa primavara. Harta luminata de 3 cioturi de lumanari cade sub cate o eclipsa partiala de fiecare data cand fumul din pipa se rostogoleste peste mustata lui groasa.

Intr-o mana tine un ghemotoc de hartie pe care sunt scrise niste numere. Fiecare numar reprezinta efectivele ramase, cam jumatate din cele cu care s-a pornit de acasa acum 2 luni. Cu cealalta mana trage linii pe harta ca si cum isi imagineaza manevre de incercuire si retragere. Inmulteste dificultatea inchipuita cu doi si imparte numarul barbatilor ce vor vedea urmatorul rasarit cu trei. E un sacrificiu prea mare, o irosire pe care nici macar victoria nu o va putea justifica dar ordinele de sus trebuie respectate chiar daca par imposibile.

In astfel de clipe regreta responsabilitatea pe care o are, ar prefera sa fie unul din cei care mananca supa lunga sprijinit de valul de pamant cu gandul la iubita sa de acasa care ii duce dorul si il asteapta neobosit decat in camera aia calda planuind un drum cu sens unic. Chiar daca un obuz pica la fiecare 15 secunde el ar fi mai linistit, ar primi ordine si le-ar duce la indeplinire fara sa-si bata capul cu vietile tuturor cu exceptia celor aflati la un pat de pusca distanta.

Trage o ultima linie. Stie ca a ajuns in fata unui zid pe care ori il doboara ori va contribui la intarirea lui.

Advertisements

4 thoughts on “Pregatirea atacului

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s