Dilema lui Darius [4]

Chiar si cea mai mica pietricica face destul de multa dezordine intr-un lac, rupe cu usurinta calmul inghetat al apei si face din frunzele cazute in apa adevarate placi de surf care ori devin supuse apei ori o infrunta.

Valurile din Darius is asemanatoare cu cele cauzate de o pietricica in acceasi masura in care impactul unei bob de strugure e asemanator cu cel al unui marfar. Inaltimea si puterea lor nu poate fi contabilizata, nu exista scala capabila sa masoare  gandurile lui sfredelite de tragedie insa cu toate acestea, Darius, ca o frunza incapatanata a ramas in acelasi loc, dezorientat, dar pe picioarele lui.  O idee a pagubelor o poate capata oricine aruncand o privire sumara la peretii camerei sale stropiti din loc in loc cu pete de sange, in grupuri de cate 4 pete intr-o secventa liniara, fiecare la aproximativ un centimetru intre ele.

Inca se mai observa pigmentul rosu, dovada ca sangele nu e de mult timp pe pereti, bandajul de pe mana lui dreapta confirma asta. Nu a functionat planul lui, actiunea din padure care se vroia ai aduce linistea parca a fost o irosire a timpului care pe deasupra ia adus si o nenorocita de raceala.

“Trebuie sa treaca niste timp pana imi revin, trebuie sa am rabdare, sa pun lucrurile in perspectiva. Poate o vizita la biserica ma ajuta….”

Ultimul gand e cu totul atipic. In privinta lui Biblia e o culegere de basme, dar totodata firesc pentru ca in momente critice rationalul uman cauta ajutor in orice coaja de nuca.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s