Dilema lui Darius [1]

In mintea lui Darius a incoltit de mult un germen, pe langa el s-au aciuat mai multe soiuri de bacterii care traiesc cu fel de fel de excretii si materii secundare rezultate. Asta inseamna ca toate au o legatura, ca is compatibile in nocivitatea lor si ca fac un bine pentru ele si posibil pentru gazda.

Darius e constient de asta dar spre deosebire de un scolar model nu incearca sa le starpeasca fara sa le inteleaga. Stie ca a desconsidera un concept, un lucru, o persoana fara o buna intelegere e de apanajul unui om cu ochelari de cal si ca pana si un leu se gandeste de doua ori inainte sa atace un porc spinos.  Luni intregi trec iar eforturile lui sunt in zadar. N-ai cum sa intelegi modul in care functioneaza creierul decat daca esti un impuls electric, n-ai cum sa intelegi biblia decat daca ai fost acolo cand s-a scris. Prin inferență, el n-are cum sa inteleaga viata decat daca o priveste din alt unghi, din alta stare, poate din alta dimensiune. Logica insa e ciudata si Darius se gandeste invers: “Daca viata nu o pot intelege din acceasta dimensiune, moartea de ce nu o pot intelege din dimensiunea mea? Oare de dincolo o sa-i inteleg motivele si caile?”…

De multa vreme ochii lui nu mai sunt verzi inconjurati de un alb curat , au devenit inchisi la culoare, niste vartejuri care absorb fiecare lumen si grăunte de intuneric incercand sa le inteleaga iar albul la randul lui s-a transformat intr-un galben bolnav, brazdat haotic de capilare ce converg catre nimic pentru ca mai apoi sa se rasfranga catre tampla si nas. Atat de multe capilare au aparut incat ai crede ca ochii se inarmeaza cu resurse, cu linii de aprovizionare, demne de un front nazist, pentru a functiona la capacitate maxima, pentru a nu rata un singur detaliu posibil providential pentru cautarea lui.

Nu doar ochii parca s-au pregatit ci si corpul e tot mai des asaltat de puseuri de adrenalina. Mainile nu mai tremura ca altadata, acu sunt doar puternice si pregatite.

Va urma

Advertisements

2 thoughts on “Dilema lui Darius [1]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s