the pseudo social network

Cei care folosesc feizbucu pentru a lua legatura cu persoanele cu care nu mai apuca sa se intalneasca personal reprezinta mai putin de 10% din utilizatori, dupa mine. Da, iti gasesti toti “prietenii” acol, le ceri prietenia, accepta si atat. Cei cu care vei vorbi is acceasi 3 cu care ti legatura si pe mess, mail, telefon deci feizbucu e o extensie irelevanta si un inutil consumator de timp.

Marea majoritate a timpului petrecut de orice utilizator pe feizbuc se defineste printr-un singur cuvintel: spionaj. Vezi ce mai fac aia cu care n-ai nici o tangenta, gen: pisoaica X, pizda de la 4, golanu dintr-a 11-a, fostu/a. Unde e socializarea? Da, probabil comentariile pe care le primesti la poze si care au o aroma de carton si invidie fac totul.

Dar stai, feizbucu promoveaza multe cauze nobile. Salvati cateii fara un picior; salvati puricele sub-saharian; spune nu prenandezului sau cel mai tare “Ajuta Japonia cu un like”. Toate astea au sute de mii de like-uri si de participanti din toate colturile lumii pentru ca cel mai usor lucru din lumea asta e sa dai un click pe un buton supraestimat. Bun, ai dat click. Acum japonezii or sa aiba niste mai multi bani pentru iodura de potasiu? Cainii fara picioare or sa primeasca proteze? Nu, sloboz!

Bine, probabil clickuitorul pe astfel de saituri va zice: Ba, io n-am bani sa donez pe bune da dau click ca sa promovez pana cineva se sesizeaza. Ei bine, visatorilor, nu se sesizeaza nimeni si culmea, nici mos craciun nu exista. Daca vreti sa ajutati japonia, puteti dona direct la crucea rosie si daca vreti sa salvati niste catei sunt multe ong-uri care au conturi deschise donatiilor.

Rahat, am uitat ca faceti asta doar pentru ochii lumii ca altfel nu mi-as explica de ce cineva ar pune poze cu el si cu restul familiei la dispozitia disfunctionalilor, ca mine.

Subsemnatu are feizbuc, cu o poza si cu vro 50 de prieteni, colegii de liceu si facultate+cativa prieteni buni+cateva pisoaice pe care nu le cunosc da m-as da la ele, evident nu pe fb. Nu particip la evenimente tampite si dau like numa la chestii care chiar merita.  Imi fac curaj sa sterg contu da n-am reusit pana acu…mai incerc.

 

Advertisements

One thought on “the pseudo social network

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s