Lumea ca un cinematograf

Dupa ce am scris titlul mi-am adus aminte de dirigintele din liceu, era profesor de romana, un tip bun cand era treaz. Am ramas cu doua chestii din toate orele de romana: 1: X, idioato! Pe ce lume esti? nu vezi ca citim la pagina 58?  2: Zerocratule,baron de sibiu, iar te-ai tuns? Ce?! suntem la puscarie aici? . Bine, mai multe, dar nici una relevanta literar sau gramatical, blogu asta fiind dovada scrisa.

Lumea ca un cinema e viziunea mea deformata despre ce ne inconjoara,  revarsata peste tastatura asta plina da firmituri de ciocolata si  Ciocolata.

Cinematograful e alcatuit dintr-un ecran maaaare si multe scaune puse cu fata inspre dansul.

Proiectiile de pe ecran nu-s altceva decat scufundarea Lusitaniei, crahul din ’29, atacul de la Pearl Harbour, rachetele din Cuba, rusii care nenorocesc Vietnamu, invadarea Kuweitului, WTC, atacurile din Londra si Madrid si alte d-astea. La cinema-ul clasic daca vrei sa ai sala plina, buzunarele doldora de cascavea si succes inventezi un film bun care cu o regizare impecabila iti aduce toate alea de mai sus. Pai reteta se aplica si in cinematograful meu, cu exact aceleasi faze de pregatire obtii exact acceleasi rezultate+ cateva milioane de victime colaterale, da alea nu conteaza.

Ecranu ne tine pe toti tintuiti de scaune, nu mai observam hotii care se plimba printre randuri si care pe pretextul ca s-au impiedicat ti-au sparlit telefonu si banii din buzunar, nu mai bagam in seama nici cuplul care mai are 2 minute pana la finalul fericit, nici macar reclama subliminala ce apare din cand in cand in coltul ecranului.

Aia din primele randuri is cei mai usor de manipulat, fiindca retina lor e deja arsa de imensitatea ecranului iar sunetu 15.1 a devenit psihedelic pentru ei.

Aia de la mijloc is niste zombii, nu poa sa plece pt ca na…e prea  multa lume in jur, sunetu se aude uneori in dublu exemplar, vacarmul din jur si capul patratos din fata lor le creeaza neplaceri…da na ei totusi , raman acol

Aia din spate is otara mai fericiti, nu au teama ca ala dindarat intr-un moment de nebunie il poate strange de gat pt ca nu e nime acol. La o adica, ei is aproape de usa, poa sa plece daca vor….dar nu o fac. De ce? Pentru ca sus, la balcon, e Ochiul atotstiutor, care vede si aude tot( chiar daca e ochi) si in momentu in care unu se ridica sa plece, Ochiul il marcheaza si are grija de el….fie facand societatea sa il urasca si sa il marginalizeze sau pur si simplu il defecheaza.

Mai is aia care nu au ajuns la film, astia se impart in doua categorii. Aia care nu au habar ce e ala film sau apa calda, astia se gasesc prin partile alea din africa unde inca nu a ajuns mcdonals,prin  asia sau polu nord. Si aia care nu au ajuns la film pentru ca au curu prea gras si ar rupe scaunu din cinema, astia descarca filmu de pe torent si se auto-tembelizeaza acasa.

Dup-aia mai is si io, care m-am imbatat cu bere fara alcool, fumat musetel si n-am mai ajuns la film sau la torrent, am dormit in spatele cinematografului care spala lumea pe creier.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s